HIPP HURRA FÖR HUSSEFAR

Rätt rund eller hur. För det mesta väldigt go och mysig.

Men husse är som havet man vet inte när det stormar hur stora vågorna blir.

Visar sig tidvis rätt seg och tjurig lite som en oxe.


TRYCK PÅ KORTET SÅ BLIR HUSSE LITE STÖRRE

CIDER ETT BEKVÄMT SÄTT ATT ÄTA ÄPPLEN SÄGER HUSSE OCH HAN VERKAR BLI GLADARE AV FLASKÄPPLEN ÄN AV VANLIGA ÄPPLEN VERKAR DET SOM "FUNDERAR"

För länge sedan var husse KUNGENS man på Drottningholms slott

 

BERGTORP ETT HUS VID SKOGENS SLUT... HÄR BRANN KOLMILOR OCH TUPPEN HACKADE HUSSE I BENET

 LITE SPECIELLT MED KORTET FOTOGRAFERAT MED ÅLDERDOMLIG KODAK KAMERA SOM LADDADES MED GLASPLÅTAR

 

UNG HUSSE MED LIVET FRAMFÖR SIG....

MOSES STIRRAR...

STOR I KÄFTEN MED ETT SPRAKANDE SKÄGG I RÖTT SOM HAN PLÄGAR SÄGA MIN HUSSEFAR

 

UNGEFÄR 50 ÅR SENARE...

OCH VAD BLEV DET... HUSSE TITTAR PÅ MOSES

INGENTING SÄGER HAN...

 

 

MEN HUSSE DÅ DU BLEV JU NÄSTAN UPPÄTEN AV DEN DÄR PUMAN

HUSSE SUCKAR...

ALLTID NÅGOT SÄGER HAN SEDAN

LIVET HAR SÅ ATT SÄGA KRUPIT UNDER SKINNET PÅ HUSSEFAR ELLER HUR MAN SKA SÄGA

Jag var ung, jag var utan bekymmer på förhoppningar stora jag bar. Bara glädje ett ungt hjärta rymmer. Lyckans stjärna den lyste så klart. Men det blev inte alls vad jag tänkte

HIMLEN ÄR NÄRA BRUKAR HUSSE SÄGA "FUNDERAR"

Ur Fredmans Epistel nr 81

Lillklockan klämtar till storklockans dön, lövad står kantorn i porten och vid de skrålande gossarnas bön helgar denna orten. Vägen upp till templets griftprydda stad trampas mellan rosors gulnade blad, multnade plankor och bårar; till dess den långa och svartklädda rad djupt sig bugar med tårar.  

Ibland verkar hussefar ha lite ro i sin frusna själ och han kan le dra mungiporna uppåt som ett tecken på glädje.

MABROOK BARAKA HÄR ÄR KAMELFÖRARE HUSSE VID ÖKNENS RAND 

Den här skumma personen är faktiskt hussefar med keffiyeh på huvudet och iförd mörka solglasögon.     

Öknen är den plats där liv och död möts.

Ibland rasar en Ghibli en varm sandstorm, en 40 - 50 grader torr dammbärande vind. Under en Ghibli är det så mycket stoftsand som transporteras med vinden att även fönster och stängda dörrar släpper igenom stoftsand.

Om tvåbeningen nu har ett hus att gå till under stormen Moses funderar annars kan tvåbeningen lätt drabbas av ökengalenskap cafard....

Om ökengalenskap cafard kan tvåbeningar läsa om hos Franska Främmlinslegionen. Cafard betyder egentligen kackelacka...

RÅTTFÅNGARE TJALDUR FÖRMODLIGEN ANVÄNDER HAN ECHTER ARZNEI - BALDRIAN VILKET ABSOLUT INTE ÄR NYTTIGT. MOSES SER ALLVARLIG UT.

N.B. Enligt Retzius är råttor attraherade av doften av denna växt och han skriver att den "skall ock behaga rottor, och nyttjas derföre af rottefångare. Men det verkar alltså som även TJALDUR knaprar Echter Arznei-Baldrian "suck"

Tjaldur fick inte ägna sig så mycket åt råttjakt utan fick två fullständigt odrägliga söner hängande runt benen IVAR och ZACK. Dessutom visste inte TJALDUR det minsta om att han överhuvudtaget hade några söner. Så det kan gå när man festar med Älvdrottningen av Agrahammar och rullar runt i halmen med en sköka från Nedan.

Detta borde redas ut säger Moses och ser på husse.

 

HUSSE MED EN EGENDOMLIG LAJVDRESS SYDD AV TVÅ LAKAN FRÅN SVENSKA FÖRSVARET

NUMERA BEHÖVS INGA LAKAN HOS SVENSKA FÖRSVARET FÖR I DAG ÄR VI FÖRSVARSLÖSA SÄGER HUSSE

 

 

HUSSEFARS NYLIMMADE PÄLSMÖSSA

Allt går att limma säger husse och använder riktigt mycket av limmet PL 400

ORA ET LABORA MUNKEN LAURENTIUS KOPPLAR AV MED PIZZA I WISBYS TRÅNGA GRÄNDER

TACKA HERREN FASTAN ÄR ÖVERSTÅNDEN

REFECTARIUS LAURENTIUS UPPKOMMEN UR VINKÄLLAREN

ABRAXA NJUTER AV VÄRMEN FRÅN SIN STORA FINA ROCK ETT FYND FRÅN GÖTEBORGS OPERANS UTFÖRSÄLJNUING

EN AV ABRAXAS BÄTTRE DAGAR

ABRAXAS son FENDREL är rik och mäktig i ett fjärran land och har tre hustrur SARAH, ESME OCH SELMA. Enligt landets sed där FENDREL bor kan man ha så många hustrur man kan försörja.

Och 20 barnbarn har ABRAXA; Gideon, Malachi, Mordecai, Simon, Ezekiel, Aaron, Amos, Binyamin, Ephraim, Ormaz, Adina, Aminah, Farah, Khalida, Latifah, Yasmin, Nilofar, Izdihar, Hanah samt Magida.

 

Passande musik till en glad ABRAXA Zineb Afilal

Zineb Afilal sjunger med känsla husse Abraxa får tårar. Lyssna till korthalslutan Oud som är väldigt vanlig i arabisk musik och har vanligtvis 11 sen- eller nylonsträngar placerade i par, inom fackterminologin kallade "körer". Den lägsta bassträngen är enkel, även om det förekommer varianter med parsträngar även i basregistret. Instrumentet är bandlöst med kort mensur, vilket ger ett mjukt och svajande ljud. Sen bör man också titta hur fiolerna hanteras.

 

PASTOR TRYGG :-) VISST SER HUSSEFAR UT SOM EN FRIKYRKOPASTOR 

MOSES "FLINAR"

Lär mig ta en dag i sänder  Ta min rädsla ta mina fel  

Lär mig älska gör mig hel  Ta mig genom natten till lugna vatten ge mig ro     

Ulf Lundell, från albumet "Evangeline"

ALLA SKA BADA

BLÅ FOT HÅLLER FOT TORR

OCH HUSSES ANSIKTE LADE SIG ÅTER I DE VANLIGA BELÅTNA VECKEN

Moses nickar förstående och ser Buddha framför sina ögon

 Köttbullar är små bollar av köttfärs, blandfärs eller fläskfärs, det vill säga malet kött av exempelvis nöt, gris, lamm och/eller vilt. Smeten drygas vanligtvis ut med ägg och mjölk, ströbröd, potatismjöl eller havregryn. Ofta ingår lök, vilken man river ner i smeten. Kryddningen kan bestå av salt, kryddpeppar och ibland kanel.

Oh, you fabulous men Who know how to /correctly/ tie up at a quay You, who with sunburned hands Keep the sails trimmed You strong, quiet, calm, safe /men/

UPPBLÅST BRINGA GER STADIGT UTSENDE

Moses skrattar hysteriskt...

Stackars husefar se hur han har brutits ner av arbetet med båten sådana här dagar måste husse behandlas synnerligen varsamt.......

"I mörkret är alla katter grå" säger ett gammalt ordstäv, men om vi tänder ljuset så "syns" färgerna förutsatt att det är vitt ljus. Om du istället tänder rött ljus, ja då är alla katter röda.

De senaste årens forskning visar att belysningens kvalitet påverkar oss människor såväl biologiskt som emotionellt. Samtidigt varierar behovet av ljus från person till person. Framtidens belysningslösningar måste därför individanpassas.

När du drar på dig ett par nya jeans förbrukar du 10 000 liter virtuellt vatten.Väljer du därefter en ny t-tröja av bomull ur garderoben kan du lägga till ytterligare  4 100 liter. När du tömmer Frukostens kaffekopp har du inte bara förbrukat ett par deciliter dryck utan även de 140 liter vatten som behövs för att odla koppens kaffebönor.I livsmedel, kläder och andra varor döljer sig virtuellt vatten, det vill säga vatten som har förbrukats under en varas produktionsprocess, inklusive i förpackningar och transport. Av allt vatten som vi konsumerar under en dag är 97 procent osynligt för oss.

Enligt husse ett av de bättre sätt att sitta. Magen är där utan att vara ivägen och benen med det onda knät får den vila som den behöver.

En trappa med lagom avstånd mellan trappstegen ska det vara.

Ett kort tagit i Las Vegas husse ser ut som skurk. Hussefar var millimetrar från att vinna en hink med fem dollars pengar. Inga papperspengar utan coins mynt alltså tänk att släpa runt på den hinken.

På 1800-talet hade områdena i Las Vegas-dalen artesiska brunnar som låg till grund för stora gräsmarker (på spanska Vega), vilket ledde till namnet Las Vegas.

Inte något ur en pilsnerfilm utan våran husse i sin finaste julpyjamas.

Svenska Dagbladets definition av pilsnerfilm från 1933: "(Svensk) film av enklaste beskaffenhet, med inslag av tarvlig komik (kring förtäring av pilsner o. d.). Om man blandar lagom mycket pigroman med lagom mycket svenskt skämtlynne så får man en pilsnerfilm"

Husse som professor Higgins i Bernard Shaws pjäs Pygmalion

Husse i La belle Hélène här fäktas husse och har rasande roligt.

Husse skulle nog vilja vara lite mer som Snusmumriken......

Snusmumriken - en vagabond som är Mumintrollets allra bästa vän.  Han är lite av en ensamvarg som vandrar söderut när vintern kommer, men är också klok och musikalisk.  Han är son till Joxaren och äldre Mymlan, vilket gör honom till Lilla My's halvbror.

Mulåsneritt i Mexiko titta på snörena kring mulåsnans nos och se så stiligt husse sitter

MÄLARENS FASA