DETTA ÄR EN VERKLIGT FARLIG ÄLVA

VISST SER HON LJUV UT MEN SNART ÄR NI FAST.....

VI HAR MÅNGA GÅNGER VARNAT OCH FÖRSÖKT FÅ HUSSE ATT INTE FROTTERA SIG MED ÄLVOR

HAN BORDE STOPPA VITMOSSA I ÖRONEN OCH BLUNDA NÄR HAN SER EN ÄLVA

Husse Tjaldur råttfångare påstår också att han träffat älvdrottningen av Agrahammar "ser fundersam ut" men förmodligen var det vid ett för stort intag av  ECHTER ARZNEI - BALDRIAN

VARFÖR AKTA SIG FÖR ÄLVOR......

JO KJÄRA LÄSARE LÄS TEXTEN NEDAN SÅ FÖRSTÅR NI

Älvor är förföriska små figurer. Älvor kan vara ganska farliga. Deras sinne för humor gör att de gärna lurar människor, särskilt då män, i fördärvet.

Om man låter sig förtrollas av deras musik och danser kan man få sitt livs kärleksnatt. Tyvärr blir man sedan idiot för resten av sitt liv. Ett ganska högt pris för lite sex, kan tyckas. Som om inte det var nog så stannar musiken kvar i ens öra för tid och evighet också.

Skogsälvorna håller till i skogsgläntor, på sjöängar och myrmarker. Älvor har förmågan att förvandla sig till smådjur som fjärilar, skalbaggar och skogsmöss. Dessutom är de mästare på förklädnader. De trivs bäst i det dimmiga skymningsljuset under varma sommarkvällar eller en tidig morgon. Det är då man kan få höra deras spröda musik och se dem dansa. Även om älvorna tycks sväva när de dansar gör de rejäl åverkan på marken. Deras fotspår lämnar kvar ringar av upptrampad jord där ingenting kan växa efteråt.Somnar man med huvudet i en sådan ring blir man yr i huvudet. Pissar man i ringen har man pissat för sista gången. All vätska samlas i kroppen, som svullnar upp våldsamt innan man dör. Älvor anses ha förmågan att orsaka allehanda sjukdomar och hör till de väsen man bör undvika kontakt med om man kan.

Älvornas rike följer sina egna naturlagar, vilket innebär att endast en liten del av riket är konstant. Mindre viktiga, platser flyttar sig lite som de känner för. En stig leder aldrig till samma plats två gånger, men den leder alltid till en plats som det, ur någon metafysisk mening, är viktigt för vandraren att besöka. De beständiga platserna som finns är till exempel älvdrottningens palats, som man alltid kan hitta till om man är bekant med Älvrikets märkliga geografi.

EN PORTAL TILL ÄLVORNAS RIKE

Det finns många portaler till Älvornas rike runt om i världen. De flesta ligger i djupa skogar, eller i alla fall i skogar som var djupa innan människorna högg ner dem. En del portaler är tydliga dörrar som det bara är att kliva igenom, andra kräver att man passerar vid en speciell tidpunkt eller att man utför en speciell ritual. Det finns även portaler som inte är uppenbara portar utan bara platser där de båda dimensionerna har smält samman så att den oförsiktige vandraren plötsligt kan befinna sig i Älvornas rike utan att förstå hur han kom dit och utan att veta hur han ska ta sig tillbaka. Älvornas rike kan vara en mycket farlig plats att besöka. Riket följer sina egna lagar, som endast ett fåtal icke-älvor har full koll på och om man bryter mot någon av lagarna riskerar man att förvandlas till en padda eller att tvingas att tillbringa resten av evigheten som slav till någon älvprins. Den enklaste regeln är att det är omöjligt att ta med sin ett föremål av järn eller stål in i Älvornas rike. Materialet kan helt enkelt inte förekomma där i någon form alls. Om man bär på ett sådant föremål kan man inte passera genom en portal till Älvornas rike, eller ta sig dit med magi. En annan viktig regel är att den som tar emot en gåva av en älva måste betala tillbaka med en lika värdefull gåva, eller bli älvans slav. Viktigast av allt  är att om man äter av älvornas mat blir man fast i Älvornas rike under obestämd tid och när man slutligen kan återvända till sin egen värld kan det ha gått hundratals år sedan man reste.

BILD PÅ SYNNERLIGEN LISTIG ÄLVA

HON SER TIMID UT MEN PASSA ER POJKAR OCH GUBBAR

DET FINNS MÅNGA VÄSEN SOM MAN BÖR AKTA SIG FÖR
 
Alver · Bjära · Bortbyting · Bysen · Bäckahäst · Di sma undar jordi · Diser · Draug · Gast · Gengångare · Gloson · Gruvrået · Havsmannen · Huldra · Irrbloss · Kraken · Kvarngubbe · Kyrkogrim · Lindorm · Lyktgubbe · Mara · Myling · Nattramn · Näcken · Oknytt · De osynliga · Rådare · Sjörået · Skogsrået · Tomte · Troll · Vitorm · Vittra · Vättar · Älvor
 
HOPPAS ATT VI INTE GLÖMT NÅGOT SOM TVÅBENINGAR KAN FÅ RUSKIGT OREVLIGT AV "FUNDERAR"